Home » Welkom bij MAAT » MKB – ZZPer/Ondernemer » Zakelijk sparen » Sparen

Sparen

0,45% rente op zakelijke spaarrekening

  • Flexibele zakelijke spaarrekening: sparen met variabele rente én vaste rente (deposito)
  • Uitstekende variabele en vaste rentevergoeding
  • Vermogensopbouw mogelijk voor vennootschappen met stamrechtvoorziening in eigen beheer

Voor wie?
Voor een ondernemer die op zoek is naar een flexibele zakelijke spaarrekening. Om vrij mee te sparen, met een vaste looptijd te sparen of om vermogen op te bouwen voor een stamrechtvoorziening in eigen beheer.

Standaard: vrij opneembaar
Begint u met Zakelijk Sparen dan spaart u standaard met een variabele rente. U betaalt geen kosten of boeterente voor opnames. Bij een saldo van € 10.000 of meer geldt het hoge rentetarief van 0,55%*.

Ook mogelijk: depositosparen
Wilt u een deel van het spaarsaldo vastzetten tegen een vaste rente in de vorm van een deposito? Dit kan met dezelfde rekening. Bepaal hoelang u wilt sparen (1-10 jaar) en bepaal met welk bedrag.

Tussentijds geld opnemen
Als u vrij spaart met een variabele rente, kunt u altijd bij uw geld. U betaalt geen kosten of boeterente voor opnames van de spaarrekening. Zodra uw saldo onder de € 10.000 komt, ontvangt u het lagere rentetarief van 0,45%*.
Het deel dat u vastzet in een deposito kunt u niet vrij opnemen. Bij een opname brengt Reaal u kosten (=boeterente) in rekening. Deze kosten bedragen 1,25% voor ieder jaar of deel van een jaar dat u uw geld eerder opneemt (maximaal 4,5%).

Veilige toegang via internet
Als u REAAL Zakelijk Sparen aanvraagt, ontvangt u per post een persoonlijke tincode. Daarmee kunt u op een veilige manier geld overboeken naar uw vaste tegenrekening. U doet dit via www.reaal.nl/inloggen (In Bancaire diensten).

Jaarlijks papieren overzicht
Eenmaal per jaar ontvangt u per post een overzicht met al uw bij- en afschrijvingen. Tussentijds ontvangt u geen papieren afschriften. Wilt u tussentijds inzicht in uw saldo? Ga naar reaal.nl en log in met uw persoonlijk code (tincode).

Ook voor stamrecht
Met Zakelijk Sparen is het mogelijk vermogen op te bouwen voor een stamrechtvoorziening in eigen beheer bij vennootschappen. Een stamrecht is een verplichting van de vennootschap om in de toekomst bijvoorbeeld lijfrente- of pensioenuitkeringen te doen. De opbouw van het stamrecht kan ten laste van de winst worden gebracht. Daar staat tegenover dat de vennootschap op termijn wel moet zorgen voor voldoende saldo om aan de uitkeringsverplichting te voldoen.
Wilt u uw opgebouwde stamrechtvoorziening laten uitkeren dan kan dit, afhankelijk van het type stamrecht, via een uitkeringsrekening.

Voorwaarden

Spaarrekening aanvragen?
Door op de onderstaande button te klikken, kunt u direct een zakelijke spaarrekening aanvragen.

*) Rente tot € 10.000 is 0,45%. Rente vanaf € 10.000 is 0,55%. Rente per 16 februari 2017. Rentewijzigingen voorbehouden.
REAAL Zakelijk Sparen wordt u aangeboden door REAAL Bancaire Diensten, een handelsnaam van SNS Regio Bank (100% dochter van SNS Bank).

Logo
Mariette Hasselaar
Directeur

Tel: 0318 - 596 476
Stuur een e-mail
Bekijk al het personeel